diumenge, 14 de setembre del 2014

ELECCIÓ DE LES SABATILLES ESPORTIVES

Com sabeu, des de l’àrea d’Educació Física del nostre Institut, us demanem que porteu les sabatilles esportives per a fer les classes. No és necessari que siguen unes sabatilles noves, però si les heu de comprar (o si ja les teniu), cal que tingueu en compte aquests aspectes. A l’hora d’escollir una sabatilla esportiva, cal que valorem:
La comoditat: abans de comprar la sabatilla, hem de comprovar que l’interior siga suau i no tinga costures que ens puguen provocar friccions al peu. És important que siguen de la talla adequada.
L’ús que li donarem: no és el mateix una sabatilla per a jugar a bàsquet que una sabatilla de futbol sala. En Educació Física es fan una gran varietat d’activitats i d’esports, per la qual cosa es necessita una sabatilla polivalent. Així doncs, us recomane una sabatilla tipus “running”, que ens permetrà realitzar totes les activitats d’Educació Física de manera còmoda i segura.
La subjecció: la sabatilla ha de subjectar-nos bé el peu per a evitar lesions i accidents, per la qual cosa ens hem de comprar la talla adequada i cordar-se bé els cordons. Hem d’evitar les sabatilles que no subjecten bé els turmells.
La sola: per a evitar lesions i accidents, la sola ha de ser rugosa i ha de tenir un dibuix que evite que es rellisque fàcilment. Hem d’evitar les soles massa llises.
L’amortiguació: són molts els impactes que els peus reben cada vegada que correm, juguem un partit, etc. Sobre les sabatilles recau el pes del nostre cos i des dels peus es trasmeten totes les vibracions fins al cap. Per això és important que les sabatilles porten un bon sistema d’amortiguació sobre tot a la zona del taló, evitant d’aquesta manera, lesions en el sistema ossi-articular.
La ventilació: avui en dia, pràcticament totes les sabatilles esportives tenen algun sistema de ventilació per a què el peu no sue en excés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada